Kunstschilder fleurt trappenhuis op

DIEREN – De trap naar boven in dierenspeciaalzaak Discus Tropica in Dieren weet nog niet iedereen te vinden. De bovenverdieping van de zaak biedt nog een groot assortiment aan groot materiaal zoals aquariums, vogelkooien en konijnenhokken. De weg naar boven, het trappenhuis, wordt momenteel opgefleurd door de Dierense kunstschilder Gerben Bijzitter. Hij schildert het aanzicht van Dieren-Zuid op de muren. “Het is de bedoeling dat er later nog dieren in geschilderd worden”, vertelt Gerben. Twee uur per dag is Gerben te vinden in het trappenhuis van Tropica. “Langer schilderen, lukt me nog niet. Ik ben herstellende van de ziekte van Lyme.” Ruim vijf jaar was hij uit de running en kampte hij met zenuwpijn. Voor de afleiding zocht hij een hobby en zo kwam hij vier jaar gelden terecht bij een hobbyclubje in Dieren. Daar leerde hij het schilderen. ‘Je hebt het in je vingers’, kreeg hij daar regelmatig te horen. Nu hij herstellende is wil hij meer met het schilderen gaan doen. “Dit is mijn eerste grote project en ik hoop op deze manier wat meer naamsbekendheid te krijgen.” Werk van de kunstschilder is te vinden op www.vanhetkwastjenaardemuur.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.