Wintermarkt levert € 4.357 op

BRUMMEN – De jaarlijkse Wintermarkt in de Brummense Oude Kerk, dit jaar alweer voor de twaalfde keer, was wederom een groot succes. Al lang vóór de markt waren mensen druk in de weer met het maken, breien, knutselen en verzamelen van allerlei mooie en nuttige spullen. In de week voorafgaand aan de Wintermarkt rook de hele kerk naar ‘groen’ en werd overdag en in de avond hard gewerkt aan kransen, graftakken en bloemstukken.
Op de dag zelf werd, behalve al dat moois, ook allerlei lekkers aangeboden. Vanaf 10.00 uur werden de bezoekers van de markt verwelkomd met Afrikaanse muziek en rook het al heerlijk naar koffie en vele soorten gebak. Rond het middaguur werd snert geserveerd met roggebrood en spek. Voor de kinderen was er een ‘grabbelbadje’, waarin ze zich met twee ‘echte’ zwarte pieten kostelijk konden vermaken. Kortom; er viel heel wat te snuffelen, te smullen, te genieten en bij te praten, onder het genot van een hapje en een drankje en van tijd tot tijd wat achtergrond muziek.
’s Middags was er gelegenheid om een heuse ‘high tea’ bij te wonen voor mensen die houden van dit mooie Engelse gebruik en de rust en de stilte ‘hogerop’ in de kerk. Ondertussen kon men meegenieten van de zang van het “Seniorenkoor – Plein 5”, prachtig begeleid door Tatiana Laryna.
Het was een geslaagde dag, dankzij de vele vrijwilligers en een enthousiast team dat deze gebeurtenis ieder jaar weer met veel inzet organiseert. En dat zo’n dag dan ook nog een geweldig mooi bedrag oplevert voor het revalidatie-project van dokter Van de Venis in Mangu/Nigeria, is de ultieme beloning voor alle medewerkers. Dokter Van de Venis en zijn echtgenote mochten het mooie bedrag van maar liefst € 4.357,37 in ontvangst nemen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.