Doesburgse singels gaan maandag weer open

DOESBURG – In februari van dit jaar ging het Singelproject in Doesburg van start. Hoornstra Infrabouw heeft 10 maanden hard gewerkt aan de singels in opdracht van de gemeente Doesburg. Op vrijdag 6 december worden de laatste werkzaamheden door deze Doesburgse ondernemer afgerond. Maandag 9 december worden de singels officieel weer voor al het verkeer in gebruik gesteld.

Projectwethouder Fred Jansen (foto) zal voor die gelegenheid om 14.00 uur op parkeerplaats De Bleek hiervoor een openingshandeling verrichten.

De singels zijn helemaal opnieuw ingericht, waardoor het voor de weggebruiker overzichtelijker en veiliger is geworden. Wegfunderingen en slechte rioolaansluitingen zijn vervangen en het hoofdriool is voorzien van een nieuwe beschermingslaag. Het riool en de weg kunnen nu weer vele jaren mee. Maar ook zijn bij gelegenheid langs de singels nieuwe bomen aangeplant en groenperken opnieuw aangelegd met jonge frisse planten.

Tevreden wethouder
Jansen: “Ik zie terug op een prima samenwerking met aannemer Hoornstra. Een aannemer die bereid is een stapje extra te zetten op tijden dat het echt nodig is. Ik realiseer me dat het voor bewoners en bezoekers van onze stad het niet altijd even gemakkelijk was om de weg te vinden van en naar de binnenstad. Ook ondernemers hebben helaas moeten ondervinden dat hun winkel en bedrijf een tijd lang alleen via een omweg was te bereiken. De meeste mensen hebben de werkzaamheden ondanks de hinder sportief opgevat en toonden hun begrip. Gelukkig komt zo’n forse ingreep, waarbij de hele wegfundering wordt vervangen, maar eens in de 40 tot 50 jaar voor. Hinder en kleine ergernissen horen nu tot het verleden en het eindresultaat mag er zijn. De Singels liggen er weer prachtig bij”, aldus een tevreden wethouder Jansen.
Ook trots is hij op het feit dat het Singelproject is uitgevoerd binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget van 2,3 miljoen euro en binnen de vastgestelde planning.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.