Tirolerabend met Isseltaler Musikanten en Ruud Appelhof in Eerbeek

EERBEEK – De Isseltaler Musikanten gaan zaterdag voor een echt Tirolerfeest zorgen in Spoorzicht in Eerbeek. De Isseltaler Musikanten hebben hiervoor speciaal Ruud Appelhof met zijn Steirische harmonika uit het Limburgse Brunssum uitgenodigd. Samen zullen zij zorgen voor een avond vol Tiroler- en Böhmische muziek.

De Tirolerabend begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.00 uur. De toegangskaarten à € 10,00 voor dit evenement zijn voor aanvang aan de zaal verkrijgbaar.

Ruud Appelhof is geboren op 16 april 1985; tien jaar later is hij begonnen met harmonika spelen. In juni 2005 behaalde Ruud tijdens de Wereldkampioenschappen Harmonika in Saalfelden in Oostenrijk een verdienstelijke 11e plaats. Dit is de hoogste klassering die tot nu toe door een Nederlander ooit is behaald. Ook in dat jaar werd Ruud in Lienz Ost-tiroler Kampioen in de categorie 16 tot 60 jarigen. Samen met zijn band Parel Echo behaalde hij in 2007 de finale van de Alpen Grandprix in Meran (Süd Tirol) met het nummer ‘Madl gonz oder goar net’. In december 2008 is zijn eerste solo cd ‘Gruss an Strumerhof’ verschenen. Op deze cd staan 14 nummers, waarvan er 7 door Ruud zelf gecomponeerd zijn. Ruud is vermaard om zijn snelle polka’s, Fetsige Boarischer en ook zijn rustige melodieën, waarbij je gewoon mee moet doen. Ruud Appelhof weet als geen ander hoe hij de zaal op z’n kop moet zetten.

Isseltaler Musikanten
De ‘Isseltaler Musikanten’ werden ruim 35 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek. Naast werken van Ernst Mosch worden composities van nieuwe componisten uitgevoerd.

Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble Egerländerblaasmuziek op topniveau. De afgelopen jaren heeft het orkest veel successen op haar naam geschreven. Dirigent Bennie ter Heide treedt met het orkest dan ook met regelmaat in de voetsporen van Ernst Mosch, de peetvader van de Egerländerblaasmuziek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.