Home / Velp / Bloemen voor 105-jarige

Bloemen voor 105-jarige

VELP – Met haar zeer respectabele 105 jaar is mevrouw Geertje Seike van der Meer – Van den Bosch de oudste inwoner van de gemeente Rheden. Woensdag vierde ze haar verjaardag en kreeg ze bezoek van burgemeester Petra van Wingerden. Voor alle medebewoners van Oosterwolde was er een traktatie.

Mevrouw van der Meer is op 3 december 1908 geboren in Makkinga. Na de lagere school ging ze naar de Mulo en vervolgens naar de Kweekschool. Hier deed Geertje in 1927 examen. Omdat er in die tijd geen vacatures waren, heeft ze eerst als assistent gewerkt op een school in Oosterwolde. Van 1 april 1946 tot 1 maart 1970 was mevrouw Van der Meer onderwijzeres op School 1 in Velp, wat later de Prof. Casimirschool werd en nu OBS Daalhuizen is.
In haar jeugd speelde mevrouw Van der Meer niet onverdienstelijk toneel. Nu nog is ze gek op lezen, maar doet dit nu met luisterboeken.

 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.