Sint & Piet ’84 in Klarenbeek steunen CollectperProject.nl

KLARENBEEK – Elk jaar is het weer spannend of Sinterklaas met zijn Pieten alle kinderen in Nederland kan bezoeken. Stichting Sint en Piet ’84 uit Klarenbeek helpt Sinterklaas daarom een handje met de logistiek. Mensen kunnen aan Sint & Piet ’84 laten weten dat zij graag een bezoekje van Sinterklaas of alleen twee pietjes op prijs stellen en het verzoek komt dan in de agenda van Sinterklaas te staan.

Met een heleboel enthousiaste vrijwilligers doet de Klarenbeekse stichting dit al jarenlang met veel plezier voor Sinterklaas. Sint & Piet ’84 is net zo gul als Sinterklaas en zoekt elk jaar een goed doel voor de opbrengsten van de bezoekjes van Sinterklaas. Dit jaar gaat maar liefst € 500,- naar de kindercrèche van Collect per Project in Mozambique.

Vrijwilliger van Sint & Piet ’84, Carola van Loo, heeft haar hulp even opzij gezet omdat zij en haar man voor een aantal jaren naar Mozambique zijn verhuisd. Carola is in contact gekomen met een Mozambikaanse crèche die is opgericht en wordt gerund door een Mozambikaanse hard werkende vrouw. De omstandigheden waar de crèche zich in bevond waren helaas slecht. Een lekkend dak en geen afsluitbare ramen en deuren, waardoor de crèche geen spullen en speelgoed heeft in verband met diefstal.
‘Collect per Project’ werd bedacht en gestart en ze verbeteren nu de omstandigheden binnen de crèche stukje bij beetje. Via de website www.collectperproject.nl is precies te zien voor welke projecten gespaard wordt en hoeveel geld nog nodig is.
De lokale aannemer is nu bezig het huidige klaslokaal op te knappen en ze zijn hard aan het sparen voor het volgende project, een uitbreiding van de crèche zodat de groep kan worden opgesplitst in twee leeftijdsgroepen. Zo brengt Sint en Piet ’84 ook een beetje Sinterklaas bij de kindertjes in Mozambique!

Bij de foto:
Carola van Loo bij de kinderopvang in Mozambique.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.