Doesburgse Gedichtenwedstrijd in teken van ‘Verwondering’

DOESBURG – Het duurt nog even, maar op 30 januari 2014 vindt in Nederland en Vlaanderen de 15e Gedichtendag plaats. Het vormt de aftrap van de Poëzieweek, die loopt tot 5 februari en ‘Verwondering’ als thema heeft. In het kader hiervan vinden tal van activiteiten plaats. Eén daarvan is de gedichtenwedstrijd die de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert.

Jong en oud worden uitgenodigd om een gedicht te schrijven bij het thema ‘Verwondering’. Van de dichter(es) wordt tevens verwacht dat zij of hij het thema van de verwondering weet te betrekken op wat maatschappelijk speelt en onze samenleving bezighoudt. Het gedicht stemt daarin op een open maar pakkende manier tot nadenken. De lengte van het gedicht is maximaal 14 regels. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een deskundige, breed samengestelde jury. Het winnende gedicht komt in de loop van 2014 als muurgedicht aan de muur van de Grote- of Martinikerk in Doesburg te hangen.

Op donderdagavond 30 januari wordt in het kader van de Nationale Gedichtendag een culturele manifestatie georganiseerd in de Galluskerk te Angerlo. Een gevarieerd programma met voordrachten en muziek vormt de setting waarin het winnende gedicht bekendgemaakt zal worden. Aan deze avond zal Stijn van der Loo zijn medewerking verlenen. Van der Loo is een veelzijdig man die in de wereld van theater, muziek en literatuur (poëzie en proza) zijn sporen heeft verdiend. De voorbije jaren heeft hij onder andere met Huub Oosterhuis samengewerkt. Hun laatste project, ‘Arthur, koning van een nieuwe wereld’, is onlangs afgerond.

Inzendingen voor de gedichtenwedstrijd kunnen tot uiterlijk 20 januari 2014 gestuurd worden aan: Chris Kors, Kloosterstraat 16, 6981CD Doesburg, zo mogelijk per email: chris.kors@gmail.com.

Foto: Het winnende gedicht van 2013 als Muurgedicht aan de Martinikerk – foto Chris Kors

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.