Kyu-graadexamens Karate Club Eerbeek

EERBEEK – Op zaterdag 30 november hebben we de Kyu graad examens voor de deel van onze Karatekas van de club afgenomen. Met een goede voorbereiding van een aantal maanden tot al zeker een jaar, stonden daar de leerlingen, gespannen en met vol overtuiging de op de mat. Allemaal nog even de laatste details doornemen en wachten tot de aanvang.
Ouders en verzorgers, Opa’s en Oma’s en de rest van familie en vrienden zaten langs de kant en ook daar was de spanning voelbaar. De examens zijn in twee delen gehouden, het eerste deel voor gele, oranje band. Nadien was het de beurt aan de groene en blauwe banders en bruine band.
Voordat het zover was had de Ronald Sensei nog even een aantal aandachtspunten over het examen en het verloop hiervan. Er werd vooral gelet op souplesse en de bewegingsleer van Karate toegepast op het lichaam. Aandacht was er voor de dynamiek van Karate en dit moest ook tot uiting worden gebracht in het examen.
Het halen van een Kyu graad zegt eigenlijk niets, maar het geheel als Karateka maakt dat je een Kyu graad hoger komt en dit is pas een stimulans om nog serieuzer te oefen en te leren. Een ieder doet het op zijn of haar manier, en wat in haar of zijn vermogen ligt. Het beslissen over personen mag niet worden overgelaten aan persoonlijke ideeën of uit rancuneuze overweging.
Met deze uitleg is begonnen aan de examens die totaal ruim 2,5 uur duurde, mogen we met trots melden dat bijna alle leerlingen in één keer zijn geslaagd, enkele gaan voor hun herexamen.
Het is heerlijk voor de karateka om zo nu weer verder te gaan met hun leer. Je kunt de leerlingen bezig zien in de Dojo maar ook zelf meedoen in onze Dojo aan de
Enkweg 11a Eerbeek. Zie ook de foto’s op de site www.karateclubeerbeek.com.

( voor de media Foto’s zie ook de bijlage van de mail)

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.