Home / De Steeg / Veldslag bij Rhederoord

Veldslag bij Rhederoord

DE STEEG – Kruitdampen, kletterende sabels, gekerm van gewonden, kanongebulder, briesende paarden, dat was het beeld zondagmiddag op het terrein voor kasteel Rhederoord in De Steeg. Daar werd door 400 re-enactors, afkomstig uit de hele wereld, het Ontzet van de Veluwezoom nagespeeld.
Naar schatting ruim 7000 toeschouwers waren getuige van de nagespeelde veldslag, waarbij de Kozakken en Pruisen de Franse troepen versloegen. Ook Nederlandse burgers waren betrokken bij de schermutselingen die aan de basis stonden van 200 jaar Koninkrijk, dat dit weekend gevierd en herdacht werd.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.