Actie Kersttas

REGIO – Op zaterdag 7 en zondag 8 december zamelen de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal weer boodschappen in ten behoeve van de jaarlijkse actie kersttas. Nederland behoort nog steeds tot de rijkste landen ter wereld. Toch zijn er in ons rijke Nederland nog een miljoen mensen die op of rond de armoedegrens leven en dat aantal neemt toe in deze tijd van crisis en ontslagen.

In de dure maand december wordt in beide gemeenten de Actie Kersttas gehouden. Een extraatje voor diegenen die van een minimuminkomen moeten leven. Van boodschappen worden pakketten gemaakt die verspreid worden door de Stichting Mensen in de Bijstand en de plaatselijke diaconieën en caritasinstellingen.

De tassen kunnen gevuld worden met koffie, koffiemelk, thee, suiker, blikken/pakjes soep, pannenkoekenmix/meel/olie, rijst, pasta’s + mix, feestelijk broodbeleg, blikjes ragout, vlees/visconserven, rookworst, toastjes/crackers, chips/nootjes, koek, chocolaatjes, pakken sap, potten (blikken) groenten/fruit, wasmiddel, toiletzeep, bodylotion, shampoo/douchegel, tandpasta, tandenborstel, kaarsen en andere gezellige artikelen. Geen alcohol.
Alles dient nieuw, in de originele, gesloten verpakking en lang houdbaar te zijn. Artikelen waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen, kunnen we niet weggeven en moeten helaas worden weggedaan.

Boodschappen zijn in te leveren op 7 en 8 december in Rozendaal bij de Protestantse Kerk van Rozendaal, Kerklaan 17, in de tuinkamer op zaterdag van 9.30 uur tot 11.30 uur en zondag vóór aanvang van de dienst van 10.00 uur, in Velp bij de Protestantse Kerk van Velp op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur in het Rondeel, tijdens de kerstmarkt en op zondag vóór aanvang van de dienst van 10.00 uur in de Grote Kerk, bij het parochiecentrum naast de R.K. Kerk op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur en zondag van 9.15 tot 11.30 uur, bij de Vrije Evangelische gemeente op zondag van 11.00 tot 12.00 uur, in Rheden in de Mauritiuskerk zondag van 10.00 tot 12.00 uur, in De Steeg zaterdag in de Elthetokapel van 11.00 tot 13.00 uur en zondag vóór of na de kerkdienst van10.00 uur, in Ellecom zaterdag in de Sint Nicolaaskerk van 11.00 tot 13.00 uur, in Dieren in de Emmaüskerk, Rode Kruislaan 2:
zaterdag 7 december van 10.00 tot 12.00 uur en zondag rond de viering van 10.00 uur, in de Ontmoetingkerk zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur en zondag voor en na de dienst van 10.00 uur, in Spankeren in de Kerkhorst zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur, in Laag-Soeren in de boskapel zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur.

De diaconie van de Prot. Gemeente Rheden doet mee aan de actie kersttas in de vorm van bonnen. Deze kunnen naar eigen keuze in de plaatselijke supermarkten besteed worden.
Iedereen die niet in staat is om een bijdrage in natura te geven, kan uiteraard ook een financiële bijdrage van harte welkom. Een bedrag kan overgemaakt worden naar Stichting Mensen in de Bijstand, rekeningnummer 50 32 31 592, onder vermelding van actie kersttas. Met deze giften worden boodschappen bijgekocht om de kersttassen compleet te maken, mocht er van bepaalde artikelen te weinig zijn bijeengebracht. Overgebleven gelden worden gestort in het noodfonds van Stichting Mensen in de Bijstand, voor acute financiële problemen in de doelgroep gedurende het jaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.