Home / Loenen / Jubilarissen bij Con Spirito

Jubilarissen bij Con Spirito

LOENEN – Drie trouwe leden van het RK Koor Con Spirito uit Loenen en Eerbeek zijn tijdens het feest van St. Caecilia in het zonnetje gezet. Marietje Grube is al veertig jaar lid van het koor en Ans Brom al vijfentwintig jaar. Ook voor de vaste organist, Frans Wijnbergen, was er een stukje extra waardering.

Voorzitter Harry Hoekstra huldigde het drietal. Marietje Grube wilde liever niet worden toegesproken, dus werd zij toegezongen, voor ze werd onderscheiden met een eremedaille Sint Gregorius in goud. In een fraaie toespraak roemde Hoekstra Ans Brom om haar prachtige altstem, maar ook de overige activiteiten die zij onderneemt binnen de katholieke gemeenschap. Zo is Ans werkzaam op het secretariaat, actief bij de pleinmarkt, bloemenmeisje en plaatsvervangend dirigent. Ans kreeg een eremedaille Sint Gregorius in zilver.
Frans Wijnbergen is inmiddels 6,5 jaar de vaste organist van het koor. Daarnaast speelde hij ruim veertig jaar voor diverse katholieke kerken in de regio. Aangezien geen van deze kerken in het verleden aandacht heeft besteed aan zijn inzet, vond het bestuur van Con Spirito het tijd om Frans te onderscheiden met de eremedaille Sint Gregorius in goud.
Tijdens het Sint Caeciliafeest werd ook een moment stilte ingelast om stil te staan bij het onlangs overleden koorlid Jan Boerkamp en dirigent Toon van Dalen.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.