Badge Battlefield Guides voor Velpenaar

VELP – Op de jaarlijkse vergadering van de International Guild of Battlefield Guides in het Engelse Bromsgrove is Badge nummer 61 onlangs uitgereikt aan Willem Kleijn, directeur-eigenaar van Deelen Research Group uit Velp.

Het is pas de tweede keer dat een Nederlandse battlefield gids deze eer te beurt viel. Om de badge te halen, moet je negen proeven afleggen. Deze worden beoordeeld op onder andere kennis, gebruik van bronnen, presentatievaardigheden, omgaan met groepen, aandacht voor veiligheid etc. Kleijn heeft alles in het Engels gedaan.
De Guild of Battlefield Guides is elf jaar geleden opgericht in Engeland door een groep Battlefield gidsen die enerzijds aandacht voor het Battlefield toerisme wilden vergroten en anderzijds het niveau van de gidsen wilden verhogen. Kleijn: “Battlefield gids is geen beschermd beroep, iedereen mag zich zo noemen. Dat is echter geen garantie dat de klant een tour krijgt voorgeschoteld die aan minimale eisen voldoet. In sommige Europese landen is het wel gereglementeerd. Daar mag je pas gidsen als je een opleiding hebt gevolgd. Als je een tour doet met een GBG-gids dan weet je in ieder geval zeker dat je met een serieuze Battlefield gids te maken hebt; iemand die zich niet alleen grondig in het onderwerp heeft verdiept, maar de informatie ook op een inspirerende wijze kan overbrengen, die weet hoe je met groepen mensen om moet gaan en die bijvoorbeeld oog heeft voor veiligheidsaspecten.”

www.gbg-int.com
Tel. 06 – 21865900
E-mail. excursies@fliegerhorstdeelen.nl
www.fliegerhorstdeelen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.