Buurtbus ook naar Dieren-Zuid

DIEREN – De buurtbus heeft in zijn eerste twee jaar tot op heden 12000 passagiers vervoerd. Hierbij voldoet ze ruimschoots aan de 400 passagiers per maand die het bestaansrecht moesten rechtvaardigen. Met ingang van de komende dienstregeling op 16 december gaat de buurtbus ook Dieren-Zuid aandoen. Er worden haltes gecreëerd aan het begin van de Zutphensestraatweg, bij de Oude Plataan, in de Kruisstraat, op de Lagestraat bij het Bastion en de Doesburgsedijk en de bestaande halte bij Het Rhedens.

De bus rijdt eerst de route Spankeren, vervolgens Dieren-Noord en daarna Dieren-Zuid. In Spankeren vertrekt de bus vijf minuten vroeger en in Dieren-Noord ongeveer twintig minuten eerder. Staat de bus nu tien minuten stil bij het station; dit gaat ook veranderen. De pauze is nu weer in Spankeren. voor iedereen die de aansluiting op de busverbinding naar Arnhem, Doesburg of Apeldoorn wil hebben; de buurtbus is nu op tijd bij het station.
De buurtbus mag aangehouden worden op de route als de verkeersveiligheid dit toelaat; dit zelfde geldt voor het laten stoppen van de bus.
Ook passagiers in een rolstoel kunnen gebruik maken van de bus. Alle Breng-buurtbussen zijn voorzien van een lage vloer. Om hen van dienst te zijn, wordt gebruik gemaakt van service-stewards. Deze stewards zijn cliënten van gehandicapten- en jeugdzorgorganisaties Pluryn en Driestroom. Op afroep rijden ze naar de bushalte om te helpen bij het binnenrijden en vastzetten van de rolstoel. Scootmobielen zijn helaas niet toegestaan.

Tel. 026 – 2142140

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.