Tunnel onder Schelmseweg voor nieuwe Dorpsschool

ROZENDAAL – De nieuwe Dorpsschool van Rozendaal moet komen aan de Bremlaan. De extra rotonde, waar even sprake van was, komt er niet. in Rozendaal. In plaats daarvan wordt het idee van een tunnel onder de Schelmseweg verder uitgewerkt. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad.

De rotonde kwam in beeld als een extra veilige oversteekplaats voor de kinderen van de school. De provincie Gelderland stelde echter te hoge eisen aan de rotonde, zo zou de Hertog van Gelrestraat moeten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een geraadpleegde verkeersdeskundige gaf de provincie gelijk: de rotonde zou de verkeerssituatie niet veiliger maken voor fietsers en voetgangers. Beter zou het zijn om de verkeersafhandeling te regelen via de wijk Kapellenberg en De Del, omdat automobilisten in deze wijk al worden geacht rekening te houden met kinderen in het verkeer. Op de Schelmseweg is dat anders.

Het college besloot aldus de rotonde te laten schieten en een tunnel onder de Schelmseweg verder te onderzoeken. Het verkeer wordt dan naar en van de school geleid via de Kapellenberglaan en De Del. Deze straten worden dan wel drukker, maar dit is volgens de raad helaas onvermijdelijk. Naast de tunnel wilde PAK nog graag kijken naar een veilige oversteek voor voetgangers en fietsers over de Schelmseweg, maar dat voorstel werd niet gesteund door de andere partijen, Rosendael’74 en BGR.

Het college is enthousiast over de beslissing en wil graag verder met de ontwikkeling van de plannen. De volgende stap is het starten van onderhandelingen met de grondeigenaar, waarna een financieel overzicht kan worden opgesteld. Met deze informatie kan de gemeenteraad tot een definitieve locatie van de school komen. Dit wordt indien mogelijk in december in de raad besproken.
Hoewel de coalitie enthousiast is over deze plannen, blijft BGR tegen een school op de Bremlaan en de procedures die hierbij komen kijken. De partij denkt dat de provincie ook de nodige eisen zal stellen aan een tunneltje.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.