Brummen houdt voet bij stuk: geen bordeel in Eerbeek

EERBEEK – Het college van de gemeente Brummen blijft bij haar besluit: er komt geen bordeel aan de Loenenseweg in Eerbeek. Ook na een bezwaar van de initiatiefnemer en een positief advies van de bezwaarschriftcommissie weigeren burgemeester en wethouders een bouwvergunning.

De reden van afwijzing blijft het gebrek parkeerplaatsen op eigen terrein. “Een seksinrichting dient op eigen terrein voldoende parkeerplaatsen te hebben. Bij de bouw van dit pand, zou op het bestemmingsvlak van het perceel – het deel dat werkelijk de bestemming seksinrichting heeft – geen ruimte zijn om te parkeren,” verklaart burgemeester Niels Joosten. De initiatiefnemer en eigenaar van het perceel geeft echter aan dat parkeren op eigen terrein kan, niet op dat ene kleine stukje van zijn perceel, maar daarnaast.
De term ‘op eigen terrein’ is op twee manieren uit te leggen, beaamt Joosten. “Wij vatten het op in de meest strikte manier: op het vlak dat middels het bestemmingsplan is aangewezen. De eigenaar vindt dat zijn perceel voldoet.”
Opvallend is dat ook de bezwaarschriftcommissie van mening is dat er wel voldoende parkeergelegenheid is, omdat het bijbehorende perceel, dat een horecabestemming heeft, ook tot het terrein gerekend kan worden. Toch besloot het college een eigen koers te volgen. “We willen niet de kans mislopen dat we het toch bij het rechte eind hebben. Er is duidelijk een vraag vanuit de raad en de samenleving om deze ontwikkeling tegen te houden. Een grote seksinrichting op deze locatie was nooit de bedoeling toen het bestemmingsplan werd aangepast. Het ging om het legaliseren van één dame die hier werkzaamheden verrichtte. Verder willen we geen precedent scheppen voor de vervolgprocedure. Als we nu wel een vergunning voor de bouw afgeven, hoe kunnen we dan straks de exploitatievergunning weigeren?”

Er is natuurlijk een kans dat de initiatiefnemer naar de rechter stapt, maar dat risico neemt Joosten maar voor lief. “Liever niet natuurlijk, maar het is zijn goed recht. En dan hebben we in ieder geval duidelijkheid door een rechterlijke uitspraak, waar we ons aan moeten houden.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.