Snelheid omlaag op Zelhemseweg

HUMMELO – De volledige N330 Zelhemseweg bij Hummelo krijgt een snelheidsbeperking van 60 kilometer per uur. Op het eerste stukje vanaf de rotonde met de Sliekstraat mag nu nog 80 kilometer per uur worden gereden, maar dat is binnenkort voorbij.

Omdat de N33 Zelhemseweg / Hummeloseweg tussen de Sliekstraat in Hummelo en Kruisbergseweg in Velswijk volgend jaar op de schop gaat voor groot onderhoud, besloot de provincie opnieuw een blik te werpen op de knelpunten op het gebied van nieuwe infrastructuur, verkeersveiligheid en fietsverkeer. De route maakt deel uit van het provinciale fietsnetwerk en met name de veiligheid voor fietsers was voor de provincie reden om de snelheid terug te schroeven naar 60 kilometer per uur. Ook vindt de provincie het beter om zo min mogelijk verschillen in snelheid te hebben op één weg.
Daarnaast worden twee oversteekplaatsen voor fietsers verbeterd door borden te plaatsen en haaientanden te schilderen. Zo is het duidelijker dat het verkeer op de N330 voorrang heeft. Het gaat om de oversteek op de kruising met de Hessenweg bij het Wapen van Heeckeren en een nieuwe oversteekplaats bij Roessink Hydroculture in de Wittebrink. \
Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt nog tot en met 2 januari ter inzage en belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen. Indien niemand moeilijk doet en om een voorlopige voorziening vraagt, gaat het verkeersbesluit in als de inspraaktermijn is gesloten, op 2 januari dus.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.