Herman van Rooijen lijsttrekker GroenLinks Bronckhorst

BRONCKHORST – Herman van Rooijen uit Bronkhorst voert GroenLinks aan tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart volgend jaar. De Bronckhorster afdeling stelde vorige week de kieslijst samen. Herman van Rooijen: "Ik vind het een hele uitdaging om GroenLinks de komende jaren verder op de kaart te zetten binnen onze prachtige, groene gemeente".

De kiescommissie motiveerde de keuze als volgt: "Herman is een man van het eerste uur binnen de fractie. Hij heeft constructieve ideeën om de GroenLinks-idealen uit te dragen. Zijn insteek is de komende periode -nog meer dan voorheen- de samenwerking met bewoners en organisaties op te zoeken, hetgeen we zeer toejuichen".
Naast de ervaring van Herman hebben de leden gekozen voor een gevarieerd, maar evenwichtig team. Nummer 2 is Titus Smit, een bevlogen man die pleit voor gemeentepolitiek met oog voor de mensen. Hierna volgen Jan Holtrigter, een realistisch ingestelde man van de praktijk, Michel Coenen, een enthousiaste nieuwkomer met een duidelijk linkse inborst, Ulrike ter Braak, een sociaal bevlogen zorgprofessional en Theo Wentink, de agrariër met een grote passie voor natuurbeheer. Na Christine Brongers en Walter Rovers is Max Noordhoek, het gezicht van de fractie in de afgelopen jaren, lijstduwer van de lijst.
De huidige GroenLinks fractie bestaat uit twee zetels. Op basis van de wijze waarop GroenLinks zich de afgelopen jaren binnen de raad heeft geprofileerd, steekt Herman in op uitbreiding van dit aantal: "De mensen hebben het gewaardeerd dat wij standvastigheid hebben getoond in het tegenhouden van megastallen (LOG Halle-Heide) en er voor hebben gezorgd dat de voorzieningen in verschillende kernen op peil blijven".
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.