Arie Niks geeft demonstratie op de midwinterhoorn

DOESBURG – Tijdens de Culturele Zondag in Doesburg op 1 december, worden bij de historische Boekdrukkerij De Arend demonstraties gegeven op de midwinterhoorn. Drukker Arie Niks is enthousiast in het laten zien van het ouderwetse drukproces, maar ook een beoefenaar van het blazen op de midwinterhoorn.

En vanaf 1 december, de eerste dag van de Advent, mag volgens de folklore weer buiten geblazen worden. Ook over deze hobby weet hij veel wetenswaardigheden te vertellen. Oude foto’s van dit eeuwenoude gebruik worden tentoongesteld. Liefhebbers kunnen zelf proberen of ze geluid uit de houten hoorn kunnen krijgen. De Arend bevindt zich aan de Burg. Nahuyssingel 28. De toegang is gratis.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.