Noorse kerst en Warm Winterlicht op Middachten

DE STEEG – Traditioneel hult Middachten het kasteel in kerstsfeer en opent haar deuren voor bezoekers van 10 tot en met 15 december. Diverse salons worden dit jaar in Noorse stijl gedecoreerd en ook de kerstmarkt in de bijgebouwen heeft een Noors tintje. In de tuinen wordt het unieke evenement WarmWinterLicht gehouden, dat ook van 26 tot en met 28 december te beleven zal zijn.
In Noorwegen is kerst vooral een familiefeest en zo wordt kerst ook op Middachten gevierd. De familie ziet er op toe dat het kasteel prachtig wordt versierd met kerstbomen, guirlandes en verse bloemen. Noorse handgemaakte kerstversieringen en gebruiken zijn in enkele salons te zien. De harpiste speelt Noorse kerstliederen in de trappenhal. Bezoekers komen zo in kerstsfeer en krijgen volop inspiratie hun eigen huis te versieren.

De tuinen van Middachten vormen de locatie van WarmWinterLicht, een sprookjesachtige winterwandeling langs een feeëriek spektakel van licht. WarmWinterLicht maakt dankbaar gebruik van de verschillende sferen in de tuinen van Kasteel Middachten. Ruimtelijke vergezichten, intieme binnentuinen, klassieke lanen, en een buitentheater wisselen elkaar af. In de winter is een wandeling extra spannend. Het is mistig, vroeg donker, misschien sneeuwt het zelfs en raak je de weg een beetje kwijt.
Kinderen belanden tijdens WarmWinterLicht in een eigen magische wereld. Zo kunnen ze met een zaklamp een eigen sprookje schilderen, geïnspireerd op wat ze beleven bij WarmWinterLicht. Of ze gaan een kijkje nemen bij de ijsprinses die de heldere stemmen laat horen van de zeven ijsfeeën. Er valt veel te beleven.
Tijdens de kerstopenstelling van Middachten worden er verschillende activiteiten gehouden.
In de bijgebouwen is een kerstmarkt met handgemaakte en originele producten waarbij ook enkele Noorse stands zullen zijn. Er is een wensboom waar iedereen een wens voor 2014 in kan hangen. De bedenker van de meest originele wens krijgt een overnachting in de erfgoedlogies van Middachten cadeau.
Alle dagen is er kerstmuziek en op zondag komen midwinterhoornblazers de boze geesten verjagen. Knapperende houtvuren, Glühwein, kaarsjes die de vensters verlichten en natuurlijk lekkere hapjes maken het verblijf op Middachten tot een aangename belevenis. Entreekaarten zijn ter plekke verkrijgbaar en digitaal via landvananwb.nl.

www.middachten.nl
www.warmwinterlicht.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.