Ereketting Zangersbond voor Annet Plante

KLARENBEEK – Bestuurder Van den Toorn van de Christelijke Zangersbond kwam er vrijdag speciaal voor naar Klarenbeek. Hij mocht secretaris Annet Plante een zilveren ere-ketting omhangen voor haar grote verdiensten gedurende veertig jaar bij de Christelijk Gemengde Zangvereniging Opwaarts.

Tijdens de goed bezochte jaarlijkse uitvoering in Ons Gebouw in Klarenbeek werd zij toegesproken door voorzitter Wessel Kelder. Die noemde haar de spil van de vereniging. Zij zong altijd de sopraan partij, maar was vanaf 1986 ook secretaris en verzorgde in die functie tal van taken voor de club. Van den Toorn had ook lovende woorden voor Plante en mocht haar de bondsketting omhangen hetgeen wel enige handigheid vergde.

Voor de huldiging zong het koor met een bescheiden bezetting van ongeveer twintig zangers en zangeressen een gevarieerd programma. Dirigent Klaas de Haan had met hen een serie nieuwe liedjes ingestudeerd. De dirigent was blij met een paar nieuwe leden en zelfs een man van 30 jaar die zich bij de ouderen prima thuis voelt. Het zangkoor werd begeleid door Cor Krommenhoek, de schoonvader van de dirigent.

Ondanks het dalende ledental, zong Opwaarts deze avond toch een aardig (meerstemmig) programma. Christelijke liederen werden afgewisseld met vlotte Engelse, Duitse of Nederlandse liedjes. Klaas de Haan begon met Gouden harpen ruischen, een Schotse hymne, gevolgd door Heer ik kom tot U van G. Whelpton. Bekend in de oren klonk het lied Take me home van John Denver van Tommi Nivert. Ook Luister naar zijn stem van John Parker werd door de bezoekers herkend. Opwaarts zong het lied Er is een God die hoort van G.C. Stebbins verdienstelijk. Gerrit Oolman zong de solo in Peace like a River van Henk van der Maten. Dit deed hij ook in het duitse lied Schlafe mein Prinzchen dat keurig vierstemmig werd gezongen. Morning has broken, is een lied dat hij de koren nog altijd goed doet. Samen met het publiek zong het koor tot slot enthousiast het toepasselijke lied Amen van Tore Aas.
Voorzitter Kelder had voor dirigent en pianist een presentje en voor hun echtgenotes waren er bloemen.

In het tweede deel van de avond trad de zanggroep Sparkling uit Eerbeek en omgeving op. Enige jaren treedt de zanggroep bestaande uit Heidi, Marja, Anneberth en Henry op in deze regio met een ‘sprankelend’ zangprogramma van Nederlands, Engelse en Duitse liedjes. De liedjes worden gezellig ‘aangekleed’ met een vlot praatje, leuke kleding en danspasjes. Vaak gezellige meezingers als de Woonboot, de wandelclub en Bony M-medley, maar ook wat serieuze liedjes waarbij de fraaie zangstemmen prima tot uiting kwamen.

foto:
Het omhangen van de zilveren ere-ketting was voor Van den Toorn een hele klus – Foto Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.