Meeschrijven aan de Stadsballade voor Doesburg 777

DOESBURG – Het duurt nog even, maar op 19 september 2014 is de openingsmanifestatie van Doesburg 777. Eén van de onderdelen van die manifestatie, is de uitvoering van de Stadsballade 777. Deze ballade, een loflied op de stad, moet weerspiegelen wat Doesburg voor zijn inwoners zo bijzonder maakt en vooral ook waarom.

De ballade krijgt 7 coupletten, die tijdens de openingsmanifestatie worden uitgevoerd door 7 groepen, solisten of bands, ieder op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen stijl.

De basis voor zo’n ballade is natuurlijk de tekst en daar beginnen we mee. Stichting Doesburg 777 vraagt de inwoners van Doesburg om daarbij te helpen. Dat kan op allerlei manieren. U kunt een compleet gedicht schrijven of een paar regels, of een verhaal wat u heeft gehoord of zelf heeft meegemaakt. Laat ons vooral weten waarom u Doesburg in uw hart draagt.
De Doesburgse dichter Jan Vijn gaat samen met enkele anderen een keuze maken uit de inzendingen en daarna de ballade vorm geven. Voor de mooiste inzendingen heeft de Stichting een aantal mooie prijzen, die beschikbaar worden gesteld door Nieuwenhuis Boek en Buro in Doesburg.

U kunt uw bijdrage tot en met 31 december sturen naar Stadsballade 777, Koepoortstraat 50, 6981 AT, Doesburg, of het formulier invullen op www.doesburg777.nl. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.