Wervelwind trekt door Munnikenhof

RHEDEN – Vorige week kwam een groep van vijftien personen de handen uit de mouwen steken bij Zorgboerderij de Munnikenhof in Rheden. De dames zijn allemaal leidinggevenden bij het grote (Deense) schoonmaakbedrijf ISS. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onderdeel van de bedrijfsstrategie,” legt Marja van der Heijden, manager van de regio Salland / Achterhoek/ Zuid-Oost Gelderland, uit. “Dat mag niet alleen op papier staan, dan moet je het ook doen. Wij zijn maatschappelijk betrokken, daarom zetten we ons een keer per jaar in voor een goed doel waar veel vrijwilligerswerk gedaan wordt. Daarbij houden we het wel bij onze eigen kracht: schoonmaken.” En zo trok een wervelwind door de Munnikenhof.

Ingrid Jansen, gestationeerd in Dieren, kent via persoonlijke contacten Benny en Gerdie Groenewoud van de zorgboerderij. Zij nam het initiatief om dit jaar voor de Munnikenhof te kiezen. “Heel fijne mensen zijn het. Ze staan altijd voor anderen klaar. Wat zij allemaal voor hun kwetsbare cliënten doen, wordt echt niet allemaal betaald. Ze zijn dag en nacht bezig, cijferen zichzelf weg, komen altijd tijd tekort. Gerdie en Benny verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden en daarom bieden wij ze nu de helpende hand. Hier hebben wij als team een goed gevoel bij.” En zo kwamen de vijftien dames van ISS soppen, zuigen, vegen, boenen, zemen. “We zijn weliswaar leidinggevenden, maar we hebben zelf de handjes niet verkeerd staan,” lacht Jansen.

De Groenewouds hadden vooraf een wensenlijstje opgesteld. Gerdie somt op: “De spinnenwebben uit de nok van de kantine vegen, de keukenkastjes, het keukenblok, de sanitaire ruimte en de lockers een grote beurt geven, alle ramen lappen, de vergaderruimte en de garderobe poetsen – een boenbeurt voor de dingen waar wij nauwelijks aan toe komen.” Benny licht toe: “Dit is en blijft toch een boerderij. Alles wordt hier veel sneller smerig dan een huis in het dorp. Wat wij bijvoorbeeld de garderobe – of liever: de voorruimte – noemen, daar staan klompen en laarzen en hangen de overalls van onze cliënten; daarmee lopen ze ook de kantine binnen. Daarom kunnen we deze steun in de rug goed gebruiken.” Overbodig te zeggen dat Benny en Gerdie intens dankbaar zijn. “Natuurlijk is positieve berichtgeving over ons bedrijf ook prettig,” geeft Van der Heijden toe. De dames laten zelfs al hun materialen tot en met de professionele stofzuiger, achter. Gerdie bekent wel dat ze een beetje moeite heeft met alle hulp. “Ik voel me tekort schieten. Maar als wij alles zelf zouden moeten doen, dan mogen er wel 36 uren in een dag zitten.” – foto: Marc Pluim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.