125 jaar lid van Nieuw Leven

ANGERLO – Zaterdagavond werd het najaarsconcert van Muziekvereniging Nieuw Leven in Angerlo gegeven. Voor een volle zaal speelden alle geledingen van het orkest bij toerbeurt en presenteerden zo een aantrekkelijk en gevarieerd programma.

Tussen alle vrolijke noten door werd tijd ingeruimd voor de huldiging van drie jubilarissen. David Dieperink is vijfentwintig jaar trompettist, Harry Brouwer is als baritonspeler veertig jaar muzikant bij Nieuw Leven. Gerard Zwaan kwam in 1953 als klein jongetje bij de Muziekvereniging en speelt daar nu al zestig jaar trompet. De jubilarissen werden door wethouder Nijland toegesproken en kregen bloemen en de bijbehorende versierselen opgespeld. Gerard Zwaan werd daarnaast door de Muziekvereniging het erelidmaatschap toegekend en hij mocht een fotoboek in ontvangst nemen waarin zijn muzikale loopbaan mooi is gedocumenteerd.
Naast het musiceren zijn de jubilarissen ook op ander manieren actief voor de vereniging. En dat kan ver gaan, want tijdens zijn toespraak refereerde Nijland aan het feit dat Harry als financiële regelneef bij optredens van dweilorkest Het Goeie Leven tijdens het spelen van een nummer al eens uit gerekend had hoeveel euro’s het nummer in de kas gebracht had en dat Gerard er met kaas en worst voor zorgt dat de muzikanten tijdens de carnavalsoptocht niet van de graat gaan. De gemoedelijke sfeer bij Nieuw Leven heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat leden zich er zo lang thuis voelen.

Foto:
V.l.n.r.: De jubilarissen van Nieuw Leven: Gerard Zwaan, 60 jaar lid, David Dieperink, 25 jaar lid en Harry Brouwer, 40 jaar lid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.