Winkels mogen in Doesburg open op zon- en feestdagen

DOESBURG – Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor dat ondernemers per 1 januari 2014 zelf mogen bepalen of zij op zon- en feestdagen open willen. Het college vindt keuzevrijheid voor ondernemers belangrijk. Het voorstel wordt op 4 december in de raadscommissie Bestuurs- en Organisatiezaken besproken.

Met het voorstel krijgen ondernemers volledige keuzevrijheid. Als de gemeenteraad op 19 december 2013 instemt met het voorstel, mogen ondernemers per 1 januari 2014 op alle zondagen en een aantal feestdagen van 06.00 uur tot 22.00 uur open. Op Eerste Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag mogen winkels niet open. Ook mogen winkels op 4 mei en 24 december niet na 19.00 uur geopend zijn.

Aanleiding voor het voorstel is de per 1 juli 2013 gewijzigde Winkeltijdenwet. Een aantal ondernemers heeft toen een verzoek ingediend om meer zondagen open te mogen. Daarnaast is met de gemeenteraad afgesproken dat de toerismebepaling uit de huidige verordening geëvalueerd werd. Op 16 oktober is met alle belanghebbenden – voor- en tegenstanders – een debat gevoerd. De gehoorde argumenten zijn meegewogen in het uiteindelijke voorstel.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.