Twee raadsleden stappen uit Brummense VVD-fractie

BRUMMEN – De Brummense gemeenteraadsleden Luuk Tuiten en Mame Douma hebben het bestuur van de plaatselijke VVD-afdeling laten weten dat ze hun lidmaatschap van de partij met onmiddellijke ingang opzeggen. Dit uit onvrede over de gang van zaken rond de opstelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraads-verkiezingen.

Deze beslissing heeft tot gevolg dat beiden geen deel meer kunnen uitmaken van de VVD-gemeenteraadsfractie. Tot en met het eind van deze raadsperiode, in maart 2014, blijven ze hun raadszetel wel bekleden. Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen gaan ze samen verder als onafhankelijke fractie.

Tuiten en Douma hebben laten weten dat hun besluit niets te maken heeft met hun relatie tot de zittende fractieleden, maar dat het probleem ligt in de onvrede over de gang van zaken rond de opstelling van de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen door het afdelingsbestuur van de VVD. Over de relatie met de overigen raadsleden van de VVD zeggen ze: “Die is goed en blijft wat ons betreft ook goed. Wij blijven loyaal naar de fractie. En ook de coalitie zullen wij zo veel als mogelijk steunen”.

Op de VVD kandidaat-lijst voor de verkiezingen staan bij de Tuiten en Douma op de plaatsen 6 en 7. Van de huidige fractieleden staan Gert-Jan Scholten (2) en Gerda Jolink (4) achter lijsttrekker Bert Elbers op waarschijnlijk verkiesbare plaatsen. Nieuw is de nummer-3, Peter-Paul Steinweg uit Empe. De liberalen hebben momenteel 5 zetels in de Brummense raad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.