Sint komt met vertraging aan in Loenen

LOENEN – Sint Nicolaas had plannen om dit jaar met zijn paard Loenen te bezoeken, maar dit lukt niet best. Onderweg naar Loenen verloor het dier een hoefijzer en moest het eerst naar de plaatselijke hoefsmid. Dat leidde tot vertraging.

Omdat al veel kinderen en ouders bij de Brink in Loenen stonden te wachten, stuurde de Sint alvast twee Pieten vooruit met de oldtimer van Herman Bos. Toch duurde het allemaal wat te lang met het beslaan van het paard. Sint Nicolaas besloot daarom de trouwe schimmel bij de smid te laten en zich met zijn gevolg van tien pieten in de paardentrailer naar het Verenigingsgebouw te brengen. Wat waren de kinderen blij dat hij toch nog arriveerde. Hij werd luid toegezongen toen hij uit de aanhanger stapte.
Na de ontvangst maakte de Sint een feestelijke toer achter OLTO met harmonieorkest en drumfanfare door de nieuwbouwwijken van Loenen. Hier kreeg de hoge gast veel bekijks. De pieten liepen rond om de kinderen en ouderen langs de route te voorzien van pepernoten.
Terug in De Brink sprak Willem van Ark van de Dorpsraad een welkomstwoord namens de Loenense bevolking. Hij vond het prettig dat de Sint dadelijk naar Loenen wilde komen. De middag in een bomvolle zaal van De Brink werd verder gevuld met liedjes, dansjes en allerlei malligheid. De Pieten waren weer in topvorm en voerden allerlei rare capriolen uit. Tot slot was er voor alle kinderen nog een tractatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.