Boek over marken gepresenteerd

DIEREN – In de Petruskerk in Spankeren werd vrijdag de nieuwste uitgave van de Stichting Historisch Onderzoek Zuid-Oost Veluwezoom gepresenteerd. De eerste exemplaren van het boek ‘Over erven en geërfden. De marken van Spankeren, Soeren, Dieren en Ellecom’, gingen naar vertegenwoordigers van De Bockhorst en de Buurtschap van Dieren.

In het fraaie boek wordt uitvoerig de geschiedenis beschreven van de marken, die gedurende een periode van meer dan 600 jaar het beheer hebben gevoerd over de woeste gronden in deze omgeving, zoals de heide, de bossen en het Soerense Broek. Tevens is in de uitgave aandacht besteed aan de Buurtschap van Dieren. De auteurs zijn Ton Elzebroek, Wim van den Beukel en John Striker. Zij werden bij hun onderzoek ondersteund door Gerard Hummelman uit Spankeren en Stan Dekker uit Leuveheim. En die heren presenteerden hun boek uiterst origineel. Ze voerden in een toneelstukje een rechtszitting uit de tijd van de marken op. En ook de boete die de veroordeelde kreeg opgelegd was in stijl: hij moest een vat bier betalen. “En laten we daarmee vieren dat dit nieuwe boek er is”, aldus Ton Elzebroek terwijl hij de eerste exemplaren overhandigde.
De prijs van het boek is € 22,50. Het is ondermeer te koop in de boekhandel of te bestellen via e-mail: stichtinghozov@upcmail.nl.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.