Buurtvereniging Stenfert start sneeuwploeg

DIEREN – Buurtvereniging Stenfert en buurtcoach Jos Meerssman van Viva Rheden hebben het initiatief genomen om komende winter een sneeuwploeg in te zetten. De sneeuwploeg gaat fungeren als onderdeel van het project Buren voor Buren. De werkzaamheden bestaan uit sneeuwruimen en gladheidbestrijding. Het doel is het voorkomen van gevaarlijke situaties voor met name ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Maar ook het voorkomen van een tijdelijk isolement van hen bij langdurige sneeuwval en gladheid. Alle zelfstandig wonende burgers van Dieren die om fysieke en / of psychische redenen niet in staat zijn zelf hun stoep sneeuwvrij te maken, kunnen een beroep doen op de sneeuwploeg. “Het plan staat op papier. De komende periode ligt de nadruk op de werving van de vrijwilligers”, aldus Jos Meerssman. “Bij de werving is speciale aandacht voor mensen in een uitkeringssituatie en voor mensen met een beperking.” Eenieder die zich aan wil melden voor de sneeuwploeg kan zich melden bij Pand 31.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.