GroenLinks op de bres voor energiebesparing zwembaden

REGIO – Tien tot dertig procent besparen op de energiekosten van zwembaden is in deze tijden van bezuinigen een zeer interessante mogelijkheid. Dat blijkt mogelijk met een filmlaag die op het water drijft en daardoor verdamping van het zwembadwater tegengaat. Een tiental zwembaden in Nederland maakt hier al gebruik van.
Een inwoner van Rheden heeft de gemeente en GroenLinks attent gemaakt op deze interessante mogelijkheid om energie te besparen. Omdat dit idee zowel goed is voor het milieu als energie helpt te besparen en daarmee kosten, heeft GroenLinks dit idee geadopteerd en in de gemeenteraad aan de orde gesteld in het kader van de begroting 2014 van de gemeente Rheden.
De GroenLinks fractie stelt voor met deze oplossing te gaan proefdraaien in het zwembad de Dumpel en bij goede resultaten deze oplossing ook over te nemen in het nieuw te ontwikkelen binnenzwembad. Het college gaat mogelijke toepassing in de Dumpel onderzoeken. Ook andere zwembadhouders (fysiotherapie, sportbedrijven) kunnen van deze energiebesparing profiteren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.