Dit spoort niet!

DE STEEG – Zaterdag kwamen honderden inwoners van De Steeg bijeen om te protesteren tegen de plannen van Het Rijk om extra goederentreinen over de IJssellijn te laten rijden. Ze bouwden een Steegse muur om te laten zien dat het plaatsen van vier meter hoge muren het aanzien van het dorp voorgoed zal veranderen en de leefbaarheid ernstig zal schaden.

Ook burgemeester Petra van Wingerden benadrukte nogmaals dat ook de gemeente Rheden de plannen uit Den Haag echt niet vindt kunnen. De spoorlijn loopt dwars door De Steeg. De gevolgen van de extra goederentreinen en de maatregelen die daarbij horen, zette de inwoners aan tot actie. Langs het spoor verrijst straks namelijk een metershoge geluidsmuur die het dorp in tweeën splijt en zelfs al vergeleken wordt met de Berlijnse Muur. Ook in de andere dorpen langs de IJssellijn zijn draconische maatregelen nodig om de goederentreinen te kunnen laten rijden. En dan nog is maar een deel van de problemen aangepakt: de trillingen die door de huidige treinen worden veroorzaakt kunnen op de 150 jaar oude spoorlijn niet verminderd worden. Dit is technisch en financieel niet haalbaar. Erger worden kan wel, meer schade aan woningen wordt gevreesd.
Het besluit of er wel of geen extra goederentreinen over de IJssellijn gaan rijden is uitgesteld tot juni 2014. 20 En 25 november buigt de Tweede Kamer zich over dit onderwerp. 19 November wordt een petitie aangeboden. – Foto Han Uenk.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.