Sint Nicolaas bezoekt zaterdag ook Loenen al

LOENEN – De Loenense Ondernemersvereniging Lomive heeft bericht ontvangen van Sint Nicolaas, dat hij op zaterdag 16 november weer zijn opwachting gaat maken in Loenen. Rond 13.45 uur komt hij aan in het dorp bij De Brink. Hij wordt verwelkomd door Reinder Groenhof, voorzitter van de Vereniging Dorpsraad Loenen.

Aan de intocht gaat de muziekvereniging OLTO met harmonieorkest en drumfanfare weer haar medewerking verlenen. Een stoet kinderen volgt de Sint die weer gezeten is in een auto of koets. De Sint komt met een groot gevolg. Hij heeft laten weten dat er zo’n vijftien pieten meekomen om hem te vergezellen op zijn tocht door Loenen. De stoet met de Sint bezoekt de volgende straten: Start De Brink, Hoofdweg, Horstweg, Cornelis Hendrixstraat, Hackfortweg, Horstweg, Eerbeekseweg, Loenerdrift, Droefakkers, Eerbeekseweg , Beekbergerweg, Hoofdweg. Het einde van de optocht is bij De Brink.
De intocht gaat ruim een uur in beslag nemen. In De Brink zit dan al een schare kinderen op hem te wachten. Bij zijn binnenkomst wordt hij luid toegezongen. In zijn grote boek staan kinderen genoteerd die bij hem worden geroepen om een complimentje of vermaning in ontvangst te nemen.
Zieke kinderen die deze dag niet mee kunnen maken hoeven niet verstoken te blijven van de pret om Sint Nicolaas. De Sint komt graag met een paar pieten even op bezoek. De ouders kunnen mailen naar info@loenen.nu.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.