La Boucherie, al 5 jaar een stukje Frankrijk in Doesburg

DOESBURG – Deze maand is het vijf jaar geleden dat bistro La Boucherie haar deuren opende in de Boekholtstraat in Doesburg. In dit sfeervolle pand, waar zo’n 250 jaar lang een slagerij was gehuisvest, zwaait chef kok Eddie Palm de scepter in de keuken.

Eddie kookt met de seizoenen mee en gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke producten. Dat hij in koken zijn passie heeft gevonden bewijst wel de Bib Gourmand die hij bij zijn vorige restaurant in de wacht heeft gesleept en ook nu zit hij er dicht bij met een nominatie. Met spanning werd dan ook uitgekeken toen begin deze maand de nieuwe Bib Gourmand 2014 werden bekend gemaakt. Deze door sommige als “halve Michelinster” aangeduide beoordeling zou een mooie erkenning zijn voor de kookkunst van Eddie en voor de prettige sfeer die er heerst in het restaurant dat gerund wordt door Karel en Marian Welter. Dat deze erkenning nog zeker een jaar op zich laat wachten nu La Boucherie dit jaar niet in de prijzen is gevallen is slechts een kleine tegenvaller, er wordt toch wel met plezier gekookt, met of zonder Bib.

In 2011 stond La Boucherie op de nominatie voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en in 2013 werd de bokaal voor beste vegetarische mosterdsoep veroverd. De uitstekende prijs/kwaliteit verhouding die bij La Boucherie hoog in het vaandel staat kunt u zelf komen beoordelen. Een driegangenmenu kost er € 34,50 waar u van kunt genieten in een eeuwenoud doesburgs stukje Frankrijk. Om deze eerste 5 jaar feestelijk te vieren worden er in de feestmaand die loopt van 13 november tot en met 15 december elke week onder de bezoekers 2 driegangenmenu’s verloot voor 2 personen.

De bistro in de Boekholtstraat is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 17.00 uur. Na afspraak kunt u ook voor lunches vanaf 10 man in dit gezellige restaurant terecht. Recepties tot 40 personen verzorgen zij graag en worden met veel plezier op uw wensen afgestemd.

La Boucherie, Boekholtstraat 1, 6981 CV Doesburg; www.bistrolaboucherie.nl; tel.: 0313 482331
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.