Blij met geluidswal

DOESBURG – Er waren ook bezwaren tegen, maar de meeste bewoners van de huizen tegen het talud van de N317 zijn vooral enorm blij met de aanleg van een geluidswal tegen het wegverkeerd. Die begon al enkele jaren geleden, maar was nog niet af. Het laatste stuk daarvan, ter hoogte van de Van Kinsbergenlaan en het einde van de Coehoornsingel, wordt momenteel gerealiseerd. Criticasters beschreven dat laatste deel als een ‘muur’. En inderdaad, vanwege de beperkte ruimte is het een behoorlijk steile aarden wal, op de plek gehouden door een muurtje. “Maar ik ben er dik tevreden mee”, vertelt mevrouw Bisseling. “Het geluid van de weg wordt flink gedempt. Wij kunnen het verschil heel goed merken.”
Mevrouw stond voor de aanleg ook een strookje van haar tuin af en een garage werd afgebroken. “Maar we hebben er een andere schuur voor teruggekregen en de gemeente laat de tuin keurig herstellen. Nee, ik ben alleen maar vol lof voor de geluidswal en over de manier waarop het werk wordt gedaan.” – foto: Wencel Maresch

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.