Buurtbewoner adopteert afvalbak

DIEREN – Meneer Boiten uit Dieren adopteerde donderdag een afvalbak van de gemeente Rheden op de hoek van de Domeinlaan en Imboslaan. Hij is de zesde inwoner van de gemeente die een afvalbak adopteerde. Dinsdag ging het project Help mij van start.

“Wegens bezuinigingen moeten er 200 afvalbakken in de hele gemeente weg”, vertelt wethouder Harriët Tiemens. “Er moet overal bezuinigd worden, dus ook op deze post. Natuurlijk moet het gewoon vanzelfsprekend zijn dat iedereen zijn eigen vuil opruimt, maar in de praktijk is dat vaak niet zo. In het kader van Ik buurt mee wil de gemeente bewoners de kans bieden om een afvalbak te adopteren. Zij nemen dan de taken van de gemeente over.”

Meneer Boiten voelde daar wel wat voor. “Ik erger me kapot aan al het afval dat op straat ligt. Ik stap zelfs van mijn fiets om het op te rapen.” Vanaf nu leegt de heer Boiten dus de afvalbak in zijn buurt. Van de gemeente ontving hij een onderhoudspakketje met onder andere vuilniszakken, een prikker, handschoenen en de sleutel van de prullenbak. Door deze adoptie blijft de afvalbak op deze plek staan. In totaal zijn er 200 prullenbakken die geadopteerd kunnen worden. Een ieder die ook een prullenbak wil adopteren, kan dit aangeven via de website www.rheden.nl/help mij. De afvalbakken die graag geadopteerd willen worden, zijn vanaf de start van het project te herkennen aan het handje dat uit de bak steekt met de tekst Help mij. Meld je snel aan, want in week 50 van dit jaar nog verwijdert de gemeente de afvalbakken. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.