Marijke Tjoelker wint aanmoedigingsprijs

VELP – Marijke Tjoelker (1988) uit Velp is de winnaar van de Rabo/Burgemeester de Bruinprijs 2013. De violiste was één van de vier kandidaten die dit jaar bij cultuurbedrijf RiQQ werden voorgedragen voor de Rhedense culturele aanmoedigingsprijs voor kunstenaars die aan het begin staan van een veelbelovende carrière.
De jury looft Tjoelker om haar viooltechniek, stokgebruik en vibrato. Zij heeft een grote affiniteit met de klassieke speelstijl. Het talent komt niet helemaal uit de lucht vallen. Haar ouders runnen in Velp de Vioolschool Bos en Tjoelker en zijn beiden als violist verbonden aan het Gelders Orkest. Marijke Tjoelker krijgt de prijs, 2000 euro en een kunstwerk, op woensdag 18 december uitgereikt door burgemeester Petra van Wingerden in Kastanjelaan 13 in Velp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.