Brandweerlieden gehuldigd op Brummense korpsavond

EERBEEK – Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweerposten in de gemeente Brummen, deelde burgemeester Niels Joosten zaterdag diverse onderscheidingen uit aan brandweerlieden uit Eerbeek en Brummen. Ook werd stilgestaan bij een paar opvallende inzetten in het afgelopen jaar. De korpsavond vond plaats in De Korenmolen in Eerbeek.

De Brandweercommandant van IJsselstreek, Henk Timmermans, opende de bijeenkomst en verwelkomde allereerst de nieuwe brandweerman Robin Donderwinkel. Vervolgens werd in een geanimeerd gesprek door burgemeester Joosten, commandant Timmermans, postcommandanten uit Eerbeek en Brummen en andere aanwezigen in de zaal teruggeblikt én vooruit gekeken. Daarbij kwamen onder meer bijzondere incidenten uit het afgelopen jaar voorbij, de vernieuwde opzet van brandveilig leven-voorlichting en de toekomst van de brandweer aan bod.

Bijzondere aandacht kregen de twee jubilarissen: Gertie Weijenberg (30 jaar) en Roeland Hendriks (12,5 jaar). Ze ontvingen een oorkonde, medaille en mooie bos bloemen. Afscheid was er ook: Jurgen Waanders, Johan de Vries en Eric Mulder hingen hun bluspak definitief aan de wilgen en werden uitgebreid bedankt voor hun jarenlange inzet voor de brandweer. Verder sprak de burgemeester extra warme woorden voor Eric Mulder, want hij ontving voor zijn trouwe dienst voor de samenleving een koninklijke onderscheiding.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.