Sluitende begroting voor Rozendaal

ROZENDAAL – De Rozendaalse raad heeft op dinsdag 29 oktober de begroting voor 2014 vastgesteld. De OZB wordt aangepast aan de inflatie (2,5 procent) en door Rijksmaatregelen wordt de rioolheffing iets verhoogd. Hierdoor zal de aanslag voor de meeste huishoudens iets stijgen.
De bezuinigingen en besparingen die vanaf 2010 zijn doorgevoerd en inmiddels zijn gerealiseerd, zijn robuust genoeg gebleken om alle kortingen op het gemeentefonds op te vangen. De begroting voor 2014 is sluitend, evenals de meerjarenbegroting 2015 tot en met 2017. Alle reserves en voorzieningen zijn op peil. In deze begroting is nog geen rekening gehouden met het herfstakkoord over de rijksbegroting. Om voorbereid te zijn op eventuele financiële consequenties, is er een hoog bedrag gereserveerd voor onvoorziene uitgaven. Hiermee hoopt de raad van Rozendaal ook de komende jaren weer financieel gezond door te komen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.