Ontbijt met burgemeester

ZEVENAAR – Een groep van 37 leerlingen van groep 8 van openbare basisschool Het Kofschip uit Zevenaar brachten op zijn verjaardag een ontbijtje bij burgemeester Jan de Ruiter op het gemeentehuis in Zevenaar. Met het gezamenlijk Burgemeesters-ontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 400.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.000 basisscholen.

Burgemeester Jan de Ruiter onderstreept hiermee, net als meer dan 200 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en praatten ze over het belang van ontbijten.

Donatie aan War Child
Aan het eind van het ontbijt ‘betaalde’ de burgemeester voor zijn ontbijtje met een donatie aan War Child, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Op internet hadden de leerlingen van Het Kofschip informatie gezocht over de burgemeester. En zo kwamen zij erachter dat hij vandaag jarig was. Daarom begonnen zij spontaan ‘Lang zal ze leven’ te zingen. Niet alleen voor hem, maar ook voor nog twee jarige jobs: Dani van Engelen en Steven van der Geugten. Deze twee leerlingen uit groep 8 van Het Kofschip namen de cheque in ontvangst.
Burgemeester De Ruiter kijkt met veel plezier terug op het bijzondere ontbijt: “Ontbijten is belangrijk voor een goede start van de dag. Vandaag was wel een heel goede en bijzondere start samen met deze leerlingen van Het Kofschip.”

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in meer dan 200 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het elfde jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.