Rhedens Dorpsbelang denkt mee

RHEDEN De belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang wil graag meedenken met de politiek in de gemeente Rheden. Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst in maart 2014, heeft de vereniging een aantal aandachtspunten opgesteld die de partijen kunnen opnemen in hun verkiezingsprogramma.

Rhedens Dorpsbelang wil bijvoorbeeld dat de bedrijventerreinen meer worden verpakt in het groen. De vereniging hoopt ook dat de gemeente er alles aan zal doen om de intensivering van goederentreinen over de IJssellijn te voorkomen. Extra aantallen goederentreinen zorgen voor veel overlast, schade aan woningen en benadelen de gezondheid en de leefomgeving van de bewoners aan de spoorlijn en grote delen van het dorp.
De vereniging hoopt dat de gemeenteraad in de komende jaren gaat werken aan het tegengaan van de verslonzing van het dorp. Er zijn plekken in het dorp die volgens de vereniging aandacht verdienen. Huurders en eigenaren zouden moeten worden gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid om de buurt schoon en heel te houden.
De leegstand en opheffing van winkels in de Groenestraat is volgens Rhedens Dorpsbelang een bedreiging voor de leefbaarheid en de dynamiek van de winkelstraat. Een aanpak via een Bedrijfs Investerings Zone zou mogelijkheden kunnen bieden en zou door de gemeente moeten worden onderzocht. Ondernemerschap zou aantrekkelijker moeten worden gemaakt en de toeristische aantrekkelijkheid van het dorp zal moeten worden verbeterd.
Rhedens Dorpsbelang maakt zich ook zorgen over het huidige woningtoewijzingsbeleid. Door dit regionale beleid verandert de samenstelling van bewoners in het dorp. Volgens de vereniging gaat het hierbij om gezinnen met andere normen en waarden, waardoor er overlast ontstaat. De gemeente zou hier, volgens de vereniging, een duidelijk beleid over moeten opstellen.
De vereniging vraagt daarnaast om extra aandacht voor kwetsbaren, ouderen en jongeren in het dorp. Voorkomen moet worden dat mensen vervallen in onoverkomelijke problemen en eenzaamheid. Rhedens Dorpsbelang vindt dat de gemeente voor lange termijn de ondersteuning van maatschappelijk werk zou moeten waarborgen. Voor de jongeren zou er moeten worden gekeken naar een vraaggerichte aanpak, waarbij de jongeren meer betrokken zouden moeten worden bij de activiteiten en plannen, zodat ze er zelf ook enthousiast over zijn.
Rhedens Dorpsbelang hoopt dat de gemeenteraadsleden met deze punten aan de slag zullen gaan tijdens de komende bestuursperiode van vier jaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.