Neijenhuis schoenservice viert 70-jarig bestaan

VELP – ‘Gun een schoen een tweede ronde, weggooien is zonde’ is een oud gezegde dat Edward Neijenhuis van Neijenhuis Schoenservice in Velp nog graag gebruikt. “Mensen zijn zuinig op hun schoenen. Als een schoen versleten is, vinden ze dat vaak hartstikke vervelend. Als ik ze er dan weer als nieuw uit kan laten zien, is dat geweldig. Daar doe ik het voor”, aldus Edward.

Neijenhuis Schoenservice bestaat in november precies zeventig jaar. Dat wordt uiteraard gevierd met leuke acties. Van 11 tot en met 17 november krijgen klanten 10 euro korting op een echte kalfleren riem: van 34,95 voor 24,95 euro. Van 18 tot en met 24 november krijgen klanten bij besteding van 15 euro aan schoenreparaties een gratis reistas voor de schoenen mee. En in de laatste paar dagen van november tot en met 30 november krijgt men bij aankoop van een paar Finn Comfort schoenen een onderhoudspakket cadeau.
De zaak aan de Oranjestraat is echt een begrip in Velp. “Het is een echt familiebedrijf. Mijn opa is begonnen, toen nam mijn vader het over en ik sta nu alweer 21 jaar in de zaak. Met mensen bezig zijn, de sociale betrokkenheid, vind ik het mooiste van mijn vak. De omgang met mensen is heel leuk. Elke dag is anders.” Edward vind het jammer dat zowel zijn vader als op niets bewaard hebben. “er zijn geen foto’s van de opening bijvoorbeeld. Zij hebben niets bewaard. Ik doe dat wel; van advertenties tot hakkenkaarten. Ik bewaar alles. Dat is toch leuk!”
Naast het repareren van schoenen, kan een ieder bij Neijenhuis terecht voor pedicure, riemen en allerlei artikelen die iets met schoenen te maken hebben. Ook worden schaatsen geslepen. En wie moeilijke voeten heeft, kan bij Neijenhuis deskundig advies verwachten. Sinds 1998 is podologie een belangrijke tak in de zaak geworden. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.