Snelste lopers op de Muur

VELP – In de fraaie juwelierszaak van Hans Aalbers zijn de winnaars van het klassement ‘De Muur van Aalbers’, een onderdeel van de op 29 september gehouden Posbankloop, gehuldigd. Alex Mulders en Jeroen van der Weegen ontvingen uit handen van directeur Hans Aalbers een prachtig Sector-horloge. Ook Posbankloopvoorzitter Wim van de Giesen was bij de uitreiking aanwezig.

De 500 meter lange beklimming van de Emmapiramide staat in loperskringen bekend als ‘loodzwaar’. Hardlopend de top van ‘De Muur’ halen, kan worden gezien als een prestatie op zich. Juweliershuis Aalbers stelt jaarlijks voor de winnaars van alle categorieën (m/v) een horloge beschikbaar, en voor de loper die de bergsprint van alle deelnemers het snelst aflegt, een extra prijs in de vorm van een kostbaar Sector-horloge.
Dit jaar werden zelfs twee Sector-horloges uitgereikt, zowel aan de snelste deelnemer van de 6 kilometerloop, als aan de snelste op de 15 kilometer. (Geïnviteerde atleten komen niet in aanmerking voor dit klassement).

Arnhemmer Alex Mulders (33), lid van Ciko’66 en deelnemer aan de 6 kilometer, werd overall-winnaar. Hij beklom ‘De Muur’ in 109 seconden. De snelste klimmer van de 15 kilometerlopers was Jeroen van der Weegen (39), eveneens uit Arnhem. Hij rende in 125 seconden naar de top van de Emmapiramide.
Overigens kwamen Alex Mulders en Jeroen van der Weegen in de verste verten niet in de buurt van de recordtijd op ‘De Muur’. Die bleef met een scherpe tijd van 88 seconden in handen van Joost Hummelink (2009) en Kristof van Malderen (2010).

Het Velpse Juweliershuis Aalbers is al sinds de eerste aflevering in 1994 sponsor van de ATAG Posbankloop. Sinds enkele jaren heeft Aalbers het klassement van ‘De Muur’ geadopteerd.

Foto:
V.l.n.r.: Cees Ursem, Hans Aalbers, Jeroen van der Weegen, Wim van de Giesen, Alex Mulders en Wytse Doevendans

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.