Hollandse muziek in Hoenderloo

HOENDERLOO – Hollandse muziek stond centraal tijdens het jaarlijkse concert van Gemengde Zangvereniging De Korengroep Eensgezindheid in Hoenderloo op zaterdag 2 november. Liederen als De Pastorale van Ramses Shaffy en Het Dorp van Wim Sonneveld schalden door het Dorpshuus in Hoenderloo.

De Korengroep bestaat uit het koor Eensgezindheid onder leiding van dirigent Hennie Zuiderwijk en het koor Unity onder leiding van dirigente Elmi Vaassen – Schwengle. De beide koren zetten hun beste beentje voor tijdens het concert. Ze werden versterkt door de koren Nobiz uit Olst en Jokotrees uit Apeldoorn.
Verschillende bekende en minder bekende liederen kwamen voorbij. Van populaire muziek van Nick en Simon, tot een Nederlandse vertaling van een opera van Jacques Offenbach tot Oud-Hollandse liedjes. Voor alle luisteraars kwam er wel wat bekends voorbij. Alle koren zongen als afsluiting het lied ‘Daar bij die molen’, waarbij het publiek enthousiast inhaakte en meezong. De koren kijken terug op een vrolijk en geslaagd optreden.
Foto: Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.