Tiemens kandidaat voor wethouderschap Nijmegen

DE STEEG – Op 19 maart 2014 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Harriët Tiemens van GroenLinks en momenteel wethouder in de gemeente Rheden stelt zich in Nijmegen beschikbaar voor de functie van wethouder.
In de gemeente Rheden heeft wethouder Tiemens een lange staat van dienst opgebouwd. Harriët Tiemens (46) werd na de verkiezingen in 2002 fractielid van GroenLinks. In april 2007 is zij benoemd als wethouder en in 2010 werd Tiemens voor een tweed termijn benoemd met in haar portefeuille: natuur, kunst/cultuur, milieu/duurzaamheid, project Groene Vallei, integraal beheer openbare ruimte en coördinerend wethouder kleine kernen.
In die periode heeft zij voor Rheden belangrijke resultaten weten te boeken. Natuur, landschap en landgoederen kregen in haar wethoudersperiode een prominente plaats in het gemeentelijk beleid. De kunst en cultuursector werd voorbereid op de toekomst door drie kleine instellingen te fuseren. Klimaatbeleid werd opgebouwd en uitgerold, zowel buiten als binnen het gemeentehuis, met meetbare resultaten voor de vermindering van energieverbruik. Door bijvoorbeeld het massaal verduurzamen van bestaande bouw, grootschalig aanbrengen van LED verlichting in de gemeente en zonnepanelen op gemeentelijke daken.
De wethouder geeft voor haar kandidatuur de volgende motivatie: “Nijmegen is een geweldig leuke stad, mooi, historisch en prachtig gelegen. Het is een bruisende stad, met een universiteit, veel studenten, creatieve geesten en cultuur. Nijmegen is gelukkig ook een sociale stad en er speelt veel waar ik graag aan wil bijdragen, zoals de energieambities van de stad, de dijkteruglegging bij Lent en de ontwikkeling van aantrekkelijke woonwijken in Waalsprong en Waalfront. Een stad kortom, waar ik graag wil besturen én wonen”.
Vanaf 9 november worden de kandidaat-wethouders door de kandidatencommissie aan de leden van GroenLinks Nijmegen per referendum voorgelegd. De uitslag van het referendum is een zwaarwegend advies aan de nieuwe fractie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.