Dorpshuis Rheden feestelijk geopend

RHEDEN – Honderden mensen kwamen vrijdag op de feestelijke opening van het Dorpshuis in Rheden af; in de voormalige Willem de Zwijgerschool. Bestuur stuurde aan op opening op 1 november; dat is gelukt, maar de verbouwing is nog niet helemaal af. Terwijl het dorpshuis buiten officieel werd geopend, waren bouwvakkers nog flink aan het werk.

De nieuwe Willem de Zwijger is de naam van het dorpshuis. Bestuurslid Ron Vermeulen: “Eind volgende week moet de verbouwing af zijn en dan gaan we met de vele vrijwilligers aan de slag. Er moet flink gesausd worden en er moet nog een vloer in. We zijn met zijn allen zeer ambitieus. Zodra de ruimtes klaar zijn, kunnen ze ook in gebruik genomen worden. Er zijn namelijk ruim dertig belangstelleden.”
Het dorpshuis functioneert straks door nauwe samenwerking tussen verschillende partijen. Siza Zorggroep, de huidige gebruiker van een deel van het gebouw, wil partner zijn in het creëren van ontmoeting- en integratievormen tussen mensen met een handicap en mensen in het dorp die allerlei activiteiten ontplooien.
Gebruikers van het dorpshuis kwamen met rollator en al door een papieren deur en daarmee was het Dorpshuis officieel geopend. Gerrie Keizer, altijd nauw betrokken bij de voormalige Willem de Zwijger, droeg de voorzittershamer graag over aan de nieuwe voorzitter Luuk Kuiper (foto). De boel werd opgeleukt door Muzimo uit Rheden. – Foto Lotte Bienias.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.