Jubileumconcert OLTO met nieuw gecomponeerde werken

LOENEN – Twee voormalig dirigenten van OLTO hebben speciaal voor het 100-jarig jubileumjaar van de Loenense Muziekvereniging ieder een muziekstuk gecomponeerd. Hun binding met de vereniging was hierbij een inspiratiebron.

Jan Bosveld componeerde ‘Convivium’, wat in het Latijn ‘feest’ betekent. Zeer toepasselijk in het jubileumjaar. “Het stuk begint met een zeer energieke en virtuoze opening, met veel beweging. Vanaf het hoogtepunt van het stuk wordt de intensiteit en snelheid afgebouwd en volgt er een kort intro op het langzame deel. Het slot is energiek en stopt abrupt”, aldus Bosveld. Het harmonieorkest speelt Convivium tijdens het jubileumconcert.
De compositie van Rudy Böhmer is voor OLTO een verrassing: de mars ‘Centurion’ is een cadeau en speciaal opgedragen aan de voorzitter van de jubileumcommissie Ap Gorsseling, als dank voor de jarenlange vriendschap en inzet voor OLTO. Gorsseling vertelt: “Centurion is een vrolijke, maar statige mars met veel versieringen en een vriendelijk trio. De mars is uitermate geschikt om op straat te spelen, wat na het jubileumjaar ook zeker gebeurt”.
De jubileumuitvoering begint met het Opleidingsorkest onder leiding van Gerd Wensink. Daarna de Drumfanfare onder leiding van Simon Kleinjan, met medewerking van 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. Dan komt het Harmonieorkest onder leiding van Willem van Zee. Centurion staat tijdens het jubileumconcert als afsluitend stuk op het programma, gespeeld door alle drie de orkesten van OLTO.

Kaarten voor dit concert, dat op 9 november om 20.00 uur begint in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn, zijn te koop bij Primera in Eerbeek, Elzenaar in Loenen en bij de leden van OLTO. Ook te reserveren via reserveringen@olto.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.