Ook in 2015 Nog dezelfde jeugdzorg in Brummen

BRUMMEN – “Wie op 31 december 2014 binnen de jeugdzorg zorg ontvangt of op een wachtlijst staat, blijft in 2015 dezelfde zorg van dezelfde zorgaanbieder ontvanger. Dat garanderen we met de opgestelde transitieovereenkomst”, aldus Grietje Belsma, projectleider jeugdzorg bij de gemeente Brummen. De regionale transitieovereenkomst is opgesteld samen met de gemeenten Apeldoorn, Zutphen, Epe, Voorst, Lochem, Heerde en Hattem: de gemeenten uit de jeugdzorgregio Midden-IJssel/Oost Veluwe, en waarmee Brummen de decentralisatie van de jeugdzorg voorbereidt. Deze garantie geldt dus voor al deze gemeenten.

Naast helderheid over de continuïteit van zorg en de benodigde infrastructuur geeft het Regionaal Transitie Arrangement (RTA) ook aan hoe de frictiekosten beperkt blijven bij de overgang van de jeugdzorg naar gemeenten. Door bijvoorbeeld in 2014 al te starten met de vernieuwing, kunnen in 2015 sneller verbeteringen worden doorgevoerd, zoals het verkorten van wachtlijsten en een verschuiving van zware (en dure) zorg naar lichtere zorg.
De gemeenten krijgen minder geld voor de jeugdzorg en moeten dus werken aan een slimme en snelle aanpak. “Uiteindelijk levert de hele verandering alleen maar meer op, zowel financieel, maatschappelijk en bestuurlijk”, durft wethouder Frans Bruning voorzichtig aan te geven. De laatste maanden van 2013 gebruiken de gemeenten uit de regio om met de zorgaanbieders een veranderagenda op te stellen. De gemeenteraad buigt zich in de vergadering van 28 november over het RTA over de jeugdzorg.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.