Dierenpark ’t Goor blijft toch subsidie krijgen

BRUMMEN – Precies een jaar geleden besloot de gemeente Brummen de subsidie van 4000 euro voor dierenpark ’t Goor in Brummen te stoppen. Maar nu het bijna 1 januari 2014 is en de subsidie daadwerkelijk gaat stoppen, dringt het tot velen door dat het dierenpark zonder subsidie van de gemeente misschien wel helemaal niet kan blijven bestaan. Dit zorgde voor een ontstemd Brummen.
Een Facebook-pagina werd opgericht waar ruim zeshonderd Facebookers zich voor aanmeldden. Ook werd gevraagd geld te storten op rekeningnummer 313612994 ten name van Stichting Vrienden Dierenpark ’t Goor, onder vermelding van Voer 2014. En de Brummense PvdA diende een motie in. De PvdA riep het college in de Begrotingsraad ook op de bezuiniging te schrappen om de subsidie in stand te houden. En dat is gelukt. Althans in 2014 blijft de subsidie van 4000 euro overeind. In 2015 wordt het bedrag gehalveerd en weer een jaar later wordt nog een keer de helft geschrapt van de resterende 2000 euro. Ook wil de gemeenteraad dat de gemeente de stichting helpt bij het zoeken van nieuwe manieren om inkomsten te verwerven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.