Extra budget voor renovatie voormalig zwembad Beekhuizen

DE STEEG – De raad van de gemeente Rheden gaat akkoord met een extra investering van 50.000 euro in voormalig zwembad Beekhuizen in Velp. Dit bedrag komt uit het terugontvangen budget vanuit de Stadsregio bedoeld voor volkshuisvestelijke doeleinden. Met dit bedrag kunnen er alsnog ecologische woningen gebouwd worden, in combinatie met natuurbeheer.

In maart bleek namelijk dat de financiering nog niet helemaal rond was. Er was zelfs een tekort. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan het terugdringen van het tekort door onder andere te snijden in de bouwkosten, zonder daarbij de ambitie van energie neutrale woningen los te laten. Recent is gebleken dat er alsnog een tekort is waarbij van elke direct betrokken partij is gevraagd een bijdrage te doen om het tekort op te lossen. Ook van de gemeente Rheden werd een bedrag van 50.000 euro gevraagd. En de raad is akkoord gegaan.
Was de raad niet akkoord gegaan, zou dat hoogstwaarschijnlijk het einde hebben betekend van dit bijzondere woningbouwproject; bestaande uit zes sociale huurwoningen, een vrijstaande of dubbele woning en een openbaar toegankelijk natuurterrein.

Om de woningbouwontwikkeling mogelijk te maken, is overleg gevoerd tussen de WBVG, de Woonplaats, de bouwer, toekomstige bewoners en de gemeente. Alle partijen zin zich bewust dat het financieringstekort alleen opgelost kan worden als alle partijen een eenmalige extra financiële bijdrage willen doen. Hier hebben dan de andere partijen inmiddels mee ingestemd. In de vergadering van het college op 24 september stemden wethouders Ronald Haverkamp, Hans Elsenaar en Tjebbe Vugts tegen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.