Boekverfilming en Franse Feel Good in Filmhuis Dieren

DIEREN – Veelzijdig Filmhuis Dieren vertoont op zondagavond 3 november het komische drama Meisje met negen pruiken, gebaseerd op de gelijknamige autobiografische bestseller van Sophie van der Stap. Op dinsdag 5 november wordt Les Beaux Jours vertoond, een vrolijke én ontroerende Franse feel good film over genieten van het leven en de kunst van het ouder worden. Beide films vangen aan om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne, Callunaplein in Dieren.

Het Meisje met negen pruiken gaat over de 21-jarige mooie Sophie, die volop geniet van het leven. Ze studeert en feest erop los. Op een dag ontdekt ze dat ze kanker heeft. Ze moet opgenomen worden in het ziekenhuis, maar ze besluit zich niet gewonnen te geven. Gesteund door familie en vrienden lukt het Sophie om tussen de behandelingen door van haar jonge leven te blijven genieten; ze droomt, flirt, geniet, danst en zoent en wordt zelfs verliefd. Ze houdt een dagboek bij en combineert haar stemmingen met haar haarkleur. Voor elke gemoedstoestand een andere pruik, een andere Sofie. Meisje met Negen Pruiken is gebaseerd op de gelijknamige autobiografische bestseller van Sophie van der Stap.

Eindelijk! De gesoigneerde tandarts Caroline gaat met pensioen!, begint de film Les beaux jours. Haar mooiste dagen zouden nu moeten komen. Maar liefhebbende echtgenoot en dochters hebben zo hun eigen bezigheden en Caroline blijft zitten met zeeën van tijd. Wat te doen? Ze besluit een kijkje te nemen bij de plaatselijke seniors club, maar kan daar haar draai niet vinden. En zó oud als die mensen daar is ze toch niet? Caroline besluit het heft in eigen handen te nemen en actief een tweede jeugd te beleven. Ze neemt een minnaar, een jonge adonis van bijna dertig jaar jonger. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen. Maar wanneer de affaire wordt ontdekt – en iedereen uiterst begripvol reageert – is de spanning er snel van af. Voor Caroline is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de dingen waar het leven werkelijk om draait.

www.filmhuisdieren.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.