Schrijf mee aan boek over ‘Onze Oude Jan’

VELP – “Persoonlijke verhalen over de Oude Jan, die zoeken we”, vertelt Ben van Schaik, voorzitter van de Vrienden van de Oude Jan. De stichting bestaat in 2014 dertig jaar en wil dat vieren met de uitgave van een boek.

“Er is al genoeg geschreven over de geschiedenis van de kerk”, aldus Van Schaik, naast voorzitter ook lid van de redactiecommissie. “Daarom willen we nu een andere invalshoek en zoeken we naar de persoonlijke verhalen. Er zijn zoveel mensen die iets hebben meegemaakt in of bij de kerk. Dat kan variëren van omwonenden tot een oude koster of de postbode die hier vaak kwam. Er is bijna niemand in Velp die niet ‘iets’ heeft met de Oude Jan.”
Eigenlijk is alles welkom, voegt Martin Idema toe. Ook hij heeft zitting in de redactiecommissie en verheugt zich op het verzamelen van alle herinneringen. “Wie het niet ziet zitten om zelf een verhaal op te schrijven, komen we interviewen. Wij maken er dan wel een verhaal van. Daarnaast zijn we op zoek naar foto’s. Ansichtkaarten zijn er genoeg, maar familiekiekjes bij de Oude Jan of met de kerk op de achtergrond vinden we prachtig. Daarnaast zijn ook tekeningen, schilderijtjes, beeldjes welkom. Uiteraard in bruikleen.”
Redactielid Cees Ursum voegt toe: “De werktitel van het boek, Onze Oude Jan, zegt al genoeg. Het moet een boek worden van ons allemaal. De kerk heeft in de loop der jaren veel functies gehad, van gaarkeuken en toevluchtsoord tot archiefopslag, en betekent voor iedereen iets anders.”

Zeker is dat John Jansen van Galen en Jan Siebelink een bijdrage leveren, maar verder is ieders verhaal welkom. Al het materiaal dat uiteindelijk geen plaatsje krijgt in het boek, wordt gepresenteerd in een tentoonstelling. Het boek verschijnt volgend jaar en wordt tijdens het jubileumweekend op 30 augustus gratis verstrekt aan donateurs van de Stichting.

Wie iets te vertellen heeft over de Oude Jan, kan bellen met Ben van Schaik, tel. 026-3647420 of Cees Ursum, tel. 026-3613906.

www.vriendenvandeoudejan.nl

Op foto: Open Monumentendag in de Oude Jan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.